salone del mobile milano 2014 - flamina 1

SALONE DEL MOBILE – MILANO 2014 – FLAMINIA

Flaminia je na sajmu u Milanu 2014. i u svom salonu u Milanu, predstavila nove serije i nove artikle u okviru već postojećih serija, projektom Flaminia Village, konceptualnom strukturom snažnog dejstva.

FLAMINIA VILLAGE

Na sajmu, Flaminia rekontruiše konceptualno selo sa tri plave kuće utopljene u zelenilo, kako su ih videli Jasper Morrison, Nendo i Patrick Norguet, tri značajna imena koja su tokom vremena potpisivala uspešne proizvode kompanije i koji zahvaljujući svom stilskom doprinosu omogućavaju brendu Flaminia da odgovori potrebama sve zahtevnijih klijenata, koji kupatilo doživljavaju kao mesto blagostanja.

Jasper Morrison, veran svojoj jednostavnoj, ali sofisticiranoj slici, nudi beli prostor, sa iscrtanim pločicama na kojima su naglašeni lavabo, wc šolja I bide iz serije Bonola koju potpisuje engleski dizajner.

Prostorija-laboratorija, medjutim, je ono što otkrivamo kada predjemo prag ambijenta uredjen od strane Nenda. Ovde dizajner govori o razvoju serije Roll: jedna tanka i ravna traka keramike koja se uvija oko sebe i pravi lavabo.

Igra kontrasta i iluzije je ono što je zamislio Patrick Norguetkako bi predstavio liniju Nile. Komadi su postavljeni u jedan magičan ambijent napravljen od crepa i ogledala koji u nedogled reflektuju elemente kolekcije.

Flaminia Village, postavka nastala pod kontrolom umetničkog direktora firme Flaminia, Giulia Cappellinia, govori o eklektičkoj duši firme koja, putem različitih arhitektonskih jezika, predstavlja keramiku na najvišem nivou.

To je put koji je napravljen od dobrog dizajna, traženja najboljih materijala, raznolikosti proizvoda. To su osobine koje uz vrednost kompletno italijanske poizvodnje omogućavaju brendu da zauzme vodeće mesto u sektoru uredjenja kupatila.

NOVITETI

BONOLA, dizajn JASPER MORRISON

Predstavljena prvobitno na sajmu Cersaie 2013 kolekcijom lavaboa sa stubom i nadgradnih lavaboa, Bonola je obogaćena konzolnom WC šoljom i bideom. To su odmereni i svevremeni proizvodi, ali upečetljivog dizajna koji svojom savršenom jednostavnošću, govore o stilskoj preciznosti znaka Morrison. To je otvorena kolekcija koja ima mogućnosti širenja game.

NILE, dizajn PATRICK NORGUET

Nile je novi proizvod Patrick Norgueta koji se danas širi. Osim 2 lavaboa i konzolne WC šolje i bidea, Flaminia nudi nadgradne i poluugradne labavoe u dodatnim dimenzijama i dubinama. Kod kolekcije Nile geometrijski oblici koji karakterišu elemente su umekšani detaljima koji dobro pokazuju plastičnost keramike. To je mešavina strogosti i osećajnosti koja otkriva Norguetov kreativni pristup projektovanju i govori o tome kako dizajner napuštajući formu uspeva da oživi seriju osnovnih i funkcionalnih elemenata na takav način da mogu elegantno da se uklope u svaki prostor. Nile je jedna pročišćena, bezvremena i moderna linija.

APP, dizajn FLAMINIA DESIGN TEAM

App je jedna raznolika linija, nastala kao odgovor na različite potrebe, a da se pri tom ne odustane od elegancije dizajna i zanatskog kvaliteta koji karakteriše Flaminia proizvode. U kolekciji su WC šolja i bide kružnog oblika i pažljivo prostudiranih dimenzija koji imitiraju velike klasike u uredjenju kupatila. Ovi elementi mogu da se kombinuju sa kolekcijom lavaboa Pass kao i sa mnogim drugim Flaminia kolekcijama.

ROCCHETTO, dizajn ALESSANDRO MENDINI

Keramika postaje deo unutrašnjeg dizajna na originalan način zahvaljujući kreativnom impulsu velikog Allessandra Mendinia. Tako se radja stolica/sto od keramikeRocchetto. Danas ovaj slavni projekat mekog pop oblika oživljava u jednoj jednobojnoj ponudi u crvenoj, zelenoj, narandžastoj, plavoj, žutoj, vibrirajuće boje tipične za projekte ovog majstora.