FLORIM CERSAIE 2017

“Lifestyle. Art. Project.”naslov je koji je pratio Florim na sajmu Cersaie. Prezentacija noviteta je trajala 5 dana u Florim Galeriji u Fioranu kao i na sajmu u Bolonji.

Od 25. do 29.septembra Florim je organizovao Florim dane i tri Florim noći tokom kojih se održavao koncert poznatog italijanskog pevača Neka.

Florim Gallery je tih dana otvorio svoja vrata posetiocima i saradnicima kako bi im predstavio najnovije kolekcije svojih brendova (Floor Gres, Rex, Casa Dolce Casa-Casamood, Cerim i Florim stone):

Artwork of Casamood, Studios of Casamood, Antique Marble of Cerim, Bright Forest of Cerim, Le Veneziane di Cerim, Flowtech , Airtech, Planches de Rex, Prexious of Rex, Matieres de Rex, Stones&More 2.0, Urban Style.

‘’Lifestyle. Art. Project.’’ je leitmotiv izdanja 2017: Lifestyle kao potraga za lepotom koja postaje stil života. Art kao instrument komunikacije i muzičkog izraza tokom večeri Made in Florim. Project kao izučavanje dizajna koje vodi do stvaranja proizvoda.

Fabrika, koja je uvek stvarala najnovije trendove u ovoj oblasti, nedavno je izgradila novu integrisanu fabriku 4.0 koja koristi avangardnu visoko automatizovanu tehnologiju za proizvodnju velikih keramičkih ploča. Novi kompleks – koji se prostire na pokrivenoj površini od 55 hiljada kvadratnih metara – dodaje se na postojeći proizvodni deo kako bi odgovorio na potrebu fabrike da nastavi da ulaže u velike formate (sve do 160x320cm različitih debljina od 6mm do 20mm).

Među Florim novitetima ističe se uvođenje do sada neviđenog formata 120x280cm – koji se nalazi uz bok formata 120x240cm kako bi mogao da pokrije celu visinu unutrašnjih zidova – 120x120cm sa specifičnom površinom za spoljašnju namenu na javnim komercijalnim objektima – praktičnu za velike arhitektonske projekte – i 60x240cm koja stvara neobičnu igru     obima. Ovim predlozima dodaju se i formati 20×20 i 20×30 debljine 20mm zamišljene za novu namenu kao što je pokrivanje podova velikih javnih objekata sa velikom frekvencijom.

Spoj istraživanja i inovacije, izuzetnosti i kulture proizvodnje još jednom je pravi protagonista kojim se Florim izdvaja na sajmu Cersaie 2017.