salone del mobile milano 2014 - gessi 1

SALONE DEL MOBILE – MILANO 2014 – GESSI

Tajna bašta u modnoj četvrti Milana

GESSI MILANO:

U SRCU GRADA KOMPLETNA FILOZOFIJA PRIVATNOG WELLNESSAI “PERSONALIZOVANI“ PREDLOZI INTERNACIONALNOG BRENDA

1500m2 na više nivoa, vredni materijali, oprema i retki predmeti, proizvodi-ikone koji su doprineli da italijanski stil bude prepoznatljiv u svetu, jedna vertikalna šuma. I osim toga, ekskluzivan koncept blagostanja vezanog za dizajn, projektni studio, miltifunkcionalan prostor na raspolaganju gradu: to je način na koji će Gessi da osvoji Milano.

Milano, 14. Mart 2014. Gessi otvora najnoviji salon Gessi Milano, unutar zgrade od istorijskog značaja koja gleda na Giardino Trivulzio u ul. Manzoni 16, u čuvenoj modnoj četvrti. Posle skoro 2 godine radova, danas konačno grad može da se divi ekskluzivnom Prostoru koji opisuje Gessi svet.

Prostor, stari bioskop, podvrgnut je radikalnoj izmeni od strane Gessi kreativnog timaGessi Style Studio, koju su nadzirali Luca Bresciani i Sara Ferrari. Složena arhitektonska struktura koja je ranije postojala, pretrpana suvišnim elementima, dovedena je na nivo prirodne čistoće, sa novim prolazima, zamišljenih na više nivoa u jednoj celini koja ambijent čini prijatnim i prihvatljivim, tako da daje osećaj topline i čulnog blagostanja, skoro opuštajućeg zagrljaja.

Tvorci su bili inspirisani konceptom “tajne i neočekovane bašte“ i parkom Truvilzio na koji ovaj prostor gleda, stvarajući idealan kontinuitet izmedju milanskog parka i zelenog parka Gessi u Serravalle Sesia gde je Gessi začet i stvoren.

Arhitekte, koristeći isključivo čiste prirodne materijale, kao što su drvo, kamen, metal, isprepleteno drveće, voda, zidovi od biljaka, želeli su da stvore jedno pravo uranjanje u prirodu.

Projekat širokog daha, Gessi Milano se jasno udaljava od tipičnog izložbenog prostora za ovu vrstu proizvoda, otišavši mnogo dalje od prostog pokazivanja kolekcija za kupatilo koje su pri tom postale ikone dizajna. Radja se jedan sasvim nov koncept kreativnog prostora: jedna prava “Laboratorija ideja“ (Concept lab) iz oblasti arhitekture i unutrašnjeg dizajna. Veoma luksuzno potkrovlje od preko 1500m2, medju vodopadima i bazenima, iznenadjujućim vertikalnim podzemnim baštama i projekcije visoke tehnologije, predstavlja publici savršen izbor retkih, neočekivanih, originalnih materijala za kupatilo: drvo, mermer, kamen, tapete, cementne obloge, smole, metali, tkanine, nude različita rešenja za stvaranje izuzetnih enterijera.

Gessi Milano je put oko sveta i u različite kulture vezane za prostor namenjen negovanju tela koji Gessi predlaže. Mediteran, New York, Skandinavija, Bali, Rusija, Japan, Maroko: sedam prostora koji predstavljaju kupatila sveta vidjena kroz Gessi kreativnost i stil.

Istraživanje koje je realizovano u ovih sedam prostora ide od najvrednijih materijala kao što je mermer, do onih najmanje očekivanih kao što su koža, metali, papir, prirodni smese, smole, i sve do “konvencionalnih“ materijala kao što su kamen i drvo. Kod svakog od njih eksperimentisanje sa novim ide van uobičajene upotrebe materijala, a u korist obrada i predstavljanja na originalan i iznenadjujući način koji pronalaze njihov novi izgled i upotrebu. Od marokanskih mrežastih pregrada koje se tradicionalno rade u drvetu sada se nude uradjene u različitom mermeru do ruskog capitonne’ kod kojih se mekoća kože stvara u kamenu, zidne obloge, kade, nameštaj, stolice, dizajnirao je Gessi Style Studio i izveo je majstorski tim koji je Gessi okupio oko sebe. Ove kreacije izmedju majstorstva i umetnosti, starih znanja i napredne tehnologije, oplemenjuju materiju stvarajući originalne ili jedinstvene komade.

Put kroz “kupatila sveta“ vodi posetioce kroz svet fantastičnih atmosfera, različitih boja i oblika, iz kojih mogu da se preuzmu ne samo sugestije već i rešenja koja mogu da se personalizuju koje Gessi pretvara u konkretne projekte putem ekskluzivne usluge projektovanja i krojačkog realizovanja kupatilskog prostora.

 

CONO Gessi

Težnja Gessi tima za eksperimentisanjem i inovaciom, još jednom se manifestuje u dizajnu koji prevazilazi vreme i modu stvarajući senzacionalni Cono.

Nova kolekcija Cono namenjena uredjenju kompletnog kupatila, koju je osmislio dizajner-skulptor Prospero Rasulo, ima jedinstven izgled, elegantan i veoma sugestivan koji ga kandiduje da postane nova ikona dizajna.

Princip koji je inspirisao stvaranje Cono kolekcije, kao i kod ostalih Gessi kreacija, je evocirajuća moć oblika koja na originalan i ironičan način, preko osnovnih grafičkih simbola, “znakova“ koji se odmah prepoznaju kao što je kupa, imaju izuzetnu emocionalnu snagu, transformišući stvari iz svakodnevne upotrebe u umetničke predmete.

Zaštitni znak kolekcije, oblik kupe, prožima čitavu liniju elemenata za uredjenje kupatila, od slavina do galanterije, od lavaboa i kada do sanitarija, za jedan kompletan unutrašnji dizajn ovog prostora, u Gessi stilu.

 

ELEGANZA di Gessi

Poseban dodir elegancije čini život prijatnijim i mnogo lepšim, obogaćujući svakodnevicu i doprinoseći većem blagostanju tela i duha. Gessi odgovara na suštinsku potrebu za lepotom i stilom u životu stvarajući uzvišenu kompletnu kolekciju za kupatilo pod imenom Eleganza. S obzirom da Gessi veruje da se stil nalazi u savršenoj čistoći linija, pre nego u nekom pretrpanom dizajnu, Eleganza je uravnotežena mešavina dobrog ukusa i uzvišenosti, vodi računa o kvalitetu i poklanja veliku pažnju svakom funkcionalnom i estetskom detalju.

Elegancija govori sa stilom savremenim jezikom koji kolekciju čini svežom i aktuelnom: njena klasična lepota, predstavljena minimalističkim Gessi stilom, stvara van vremenski izgled koji može da se uklopi i u tradicionalne i u moderne prostore.

Kao sve kolekcije Gessi, Eleganza podrazumeva široku seriju predmeta za uredjenje kupatila, od slavina do galanterije, od lavaboa i kada do sanitarija, od kojih svako od njih čuva oblik Eleganza kolekcije za kompletno unutrašnje uredjenje prostora.