salone del mobile milano 2014 - florim 1

SALONE DEL MOBILE – MILANO 2014 – FLORIM

Florim, referentna firma u proizvodnji keramike, za ovaj 53, salon u Milanu, osmislila je jedan izložbeni trougao kao središte dizajna i tehnologije. To je otvoreni dijalog izmedju 9,000 m2 novog salona u Fioranu, Flagship Store u Breri i Medjunarodnog salona u Milanu, gde želi da ispita odnos izmedju prostora i površine kako bi se stanovalo, ugostilo, radilo i živelo bolje.

Surf Space, projekat Leopolda Freyrie za Florim na izložbi u Milanu, konstrukcija je koja otkriva odnos prostora i površine, tamo gde dubina i opipljivi tonovi inovativnih keramičkih materijala imaju sposobnost da stvore jedinstveni ambijent.

Projekat predstavlja suštinu materije u prostoru, odnos izmedju materijalnih i strukturalnih površina koja predstavlja 5 različitih dimenzija stanovanja: Floor Gres predstavlja Wellness zahvaljujući svojim materijalima visokih tehničkih karakteristika; Rex svojom savršenom kompleksnošću oprema Suite; igra geometrije u boji karakteriše Cerim Home SpaceCasa Dolce Casa i Casamoodpredstavljaju projektantska istraživanje u prostoru Studio.

U delu Outdoor radja se prirodna interakcija izmedju materijala koji odgovaraju najzahtevnijim potrebama održive arhitekture, ključ istraživanja u osnovi proizvodnog procesa Florima.

Medju ovim materijalima prisutan je i Slim/4+, novi brend, plod istraživanja sprovedenog u laboratoriji firme i industrijskih investicija Florima poslednjih nekoliko godina. Reč je o revolucionarnom sistemu koji kombinuje, u samo 4,5mm debljine, prednosti mogućnosti postavljanja na lepak i “plutajućeg“ postavljanja (tj. može da se ukloni i ponovo pozicionira), idealan za rekontrukcije ili privremene arhitektonske objekte.

SUITE – REX

Luksuzno utočište za eleganciju za sva vremena. Savršena kompleksnost materije koja oblaže prostor.

Novi stil, novi neformalni i neposredni luksuz koji definiše prostor. Neobične i šokantne kombinacije, staro i moderno, elementi koji vrede i oni reciklirani, u savršenom zajedničkom životu, stvaraju atmosferu šarma koji ne zna za vreme.

REX – La Roche Mud 60X120

REX – Selection White Oak 15X120

REX – La Roche Mud modulo muretto 3D nat 30×30

 

 

STUDIO – CASA DOLCE CASA

Prostor u kojem se realizuje projektantsko istraživanje. Jednostavna funkcionalnost je ono što karakteriše ovaj ambijent.

Vizija prostora u kojem postoji savršena ravnoteža izmedju jednostavnosti i pažnje usmerene na detalje, prijatne atmosfere i snažno proživljenih momenata.

Casa Dolce Casa – Wooden Almond 20×180

Casa Dolce Casa – Stones&More, Stone Lipica naturale 60×120

 

 

HOME SPACE – CERIM

Topla dimenzija porodice. Geometrijska dobrodošlica dizajna u domu.

Boja, energija, prilagodljivost, funkcionalnost, dekorativni elementi, površine koje su projektovane vodeći računa o prostoru u svoj njegovoj složenosti kako bi se svaki prostor najbolje procenio i kako bi se specifičnim i originalnim rešenjima zadovoljili različiti estetski zahtevi.

CERIM – Charme Naturel Blanc 24×96,3

CERIM – Memory Blanc 20×20

CERIM – Memory Decor Liberty Noir 20×20

CERIM – Memory Decor Liberty Blanc 20×20

CERIM – Memory Decor Liberty Jaune 20×20

 

 

WELLNESS – FLOOR GRES

U zdravom telu, zdrav duh. Prisustvo blagostanja na površinama.

Floor Gres proizvodi materijale i površine koji garantuju dugotrajnost i imaju visoke tehničke katakteristike kojima je u stanju da odgovori višestrukim projektantskim, tehničkim i potrebama eko-usaglašenosti savremene arhitekture u jednom konstantnom dijalogu sa svetom profesionalaca i kompanija u cilju garantovanja sve avangardnijih rešenja.

FLOOR GRES – Styletech Metal/Style 02 60×120

FLOOR GRES – Styletech Wood/Style 04 15×120

FLOOR GRES – Industrial Plomb 120×300

 

 

OUTDOOR – CASA DOLCE CASA I FLOOR GRES

Dijalog prirode i majstorije. Jedna prirodna interakcija medju materijalima.

Casa Dolce Casa – Icon Outdoor White 40×120

FLOOR GRES – Industrial Ivory 120×300 – 60×120