Nova žila kucavica Trevisa otkriva šarm življenja u modernom ambijentu i u gradjevinama koje su napravljene po meri čoveka, gde su svi detalji pažljivo osmišljeni kako bi napravili savršenu arhitektonsku i prirodnu ravnotežu.

Počelo se od izbora podova od drveta CP Parquet koji od svih vrsta obloga najviše poštuje prirodu i od korišćenja prirodnih materijala kao što je crvena cigla i kamen. Zona ex Appiani, jedan od najvažnijih gradjevinskih poduhvata u Italiji poslednjih godina, promenila je izgled jednog velikog prostora od oko 70,000 m2, prostora veoma blizu istorijskog centra i do sada malo cenjenog, gde je nekada nalazila antička peć koja je ugašena.

Slavni švajcarski arhitekta Mario Botta, pošto je bio inspirisan srednjevekovnim italijanskim varošima, ovde je napravio citadelu Treviso Due, koju spolja karakteriše upotreba cigle na zgradama i kamenih ploča na trgu. Upotreba prirodnih materijala se vidi i u unutrašnjosti gde se ističu prelepi drveni podovi koji garantuju maksimalnu uživanje i komfor u najrazličitijim prostorima. Potrebna je, zaista, velika prilagodljivost kako bi se uredili, čuvajući estetsku jednakost, prostori koji su namenjeni održavanju, kancelarijama, policijskoj stanici, trgovačkoj komori,  industrijskom udruženju, generalnoj konfederaciji italijanskih zanata, kao i stanovanju.

Izbor materijala za unutrašnjost je veoma pažljivo napravljen i u skladu je sa dimaničnim i jednostavnim stilom čitavog kompleksa. Za oblaganje podova u stanovima Treviso Due primenjen je parket Antico Asolo tavolato prefinito, troslojni parket, sa prvim i trećim slojem od plemenitog drveta debljine 5mm, velikih dužina, do 400cm i širine od 29cm. Tople i nežne nijanse drveta daju ovim prostorima i jedan poetski i vedri izgled kada su osvetljeni prirodnim svetlom sunca koje prodire kroz prozore.

CP Parquet, koji je pri realizaciji ovog važnog projekta saradjivao sa najboljim gradjevinskom firmama, kao što su Carron, Rizzani de Eccher i Biasuzzi, izabran je zbog odličnog kvaliteta svojih proizvoda i sposobnosti da razgovara sa klijentima predlažuči konkretna rešenja za sve zahteve arhitekata i projektanata. Celokupan proizvodni proces drvenih podova CP Parquet se još uvek dešava u Italiji.  Ovo omogućava potpunu kontrolu kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje i mogućnost ponude skoro neograničene personalizacije proizvoda. Zahvaljujući ručnoj obradi od strane stručnih zanatlija bilo je moguće uzdići osnovne katakteristike drveta i dobiti posebne obrade kao što je rendanje sa reljefnim venama koje se osećaju pod rukom i jedan poseban efekat naturalizovanog bojenja koji drvetu daje još autentičniji i prirodniji izgled.

Izbor podova od drveta se uklapa i u princip eko-usaglašenosti i održivosti koji karakterišu ceo projekat Treviso Due. Zgrade su napravljene tako da štede energiju zahvaljujući termičkoj izolaciji, upotrebi solarnih i fotonaponskih panela i ugradjenom podnom grejanju. Parket upotpunjava ovo delo jednom toplom prirodnom oblogom koja čuva čoveka i prirodnu sredinu. CP Parquet koristi samo netoksične lepkove, boje na bazi vode i prirodna ulja sa veoma niskom emisijom VOC-a (isparljiva organska jedinjenja), doprinoseći tako smanjeju zagadjenja unutra i spolja i poboljšanju zdravlja prostora u kojem živimo.

Svi podovi su napravljeni iz obnovljivih izvora, dolaze iz šuma koje se uzgajaju, gde se umesto svakog posečenog drveta odmah sadi drugo kako bi se garantovali ravnoteža i regeneracija prirodnog ambijenta.

Ukupna količina koja je upotrebljena na ovom projektu je 9,600 m2 poda unutra i 400m2 tikovine dekinga koja je upotrebljena za oblaganje terasa u potkrovljima. Kupcima stanova i prelepih potkrovlja je ostavljena mogućnost da biraju izmedju izuzetnih kolekcija CP Parqueta – Antico Asolo 3 strati – Antico Asolo 2 strati – Antico Asolo 2 strati Spina Ungherese i izmedju različitih vrsta drveta Rovere Europeo, Teak Burma, Doussie’ I Iroko.

Još veći izbor je ostavljen kada je u pitanju personalizovana obrada koja je zavisila od ukusa i izbora kupaca a kretala se od Spazzolato Verniciato Bianco Sirca – Spazzolato Verniciato Naturalizzato 2010 – Spazzolato Verniciato Grigio Tannino i Onda.