MOZAIK PLOČICE

APPIANI – tehnička keramika za arhitekturu

Keramika Appiani je više od 130 godina prisutna na tržištu. Pre 15 godina razvila je proizvodnju keramičkog mozaika sistemom ’’monopressocottura’’.

Monopressocottura omogućava dobijanje keramičkih proizvoda gotovo jedinstvenih karakteristika: glazura i glina, prethodno potpuno usitnjeni, sjedinjuju se putem presovanja na suvo. Ciklus pečenja na temperaturi višoj od 1200 stepeni naglašava izuzetne estetske kvalitete proizvoda vezane za njegovu trajnost i otpornost. Ove karakteristike čine takve proizvode idealnim za mnogostruku primenu, unutra i spolja, za oblaganje podova kao i za oblaganje zidova.

Cilj kompanije Appiani je da obezbedi novi koordinisani sistem podnih i zidnih keramičkih pločica, kako za unutrašnje tako i za spoljašnje oblaganje, koji će odgovoriti na sve zahteve savremene arhitekture.

www.appiani.it

PROČITAJ VIŠE…

SICIS – Mozaik kao umetnost

Prva ideja koju je Sicis imao je da mozaik iz nekih prošlih vremena prenese u moderno doba. I ne samo da je tu ideju i ostvario, već je otišao i mnogo dalje što dokazuje svojim kolekcijama koje su postale deo svakodnevnog života širom sveta.

Druga ideja koju je Sicis imao bila je da predstavi mozaik ne samo kao običan proizvod za oblaganje zidova, već kao sredstvo komunikacije, kao izraz različitih tendencija, moda, stilova života…

Sicis smatra da površine treba urediti, transformisati u slike koje nose obeležja i jezik našeg vremena.
Veliki broj serija koje Sicis ima rezultat su kreativnosti tipične za Italiju. Kreativnosti koja pripada sferi estetskog i stilskog senzibiliteta, ali i odličnog poznavanja materijala i želje za eksperimentisanjem. Tehnologija i znanje postaju osnov za stvaranje izuzetnih i neponovljivih proizvoda.

www.sicis.com

PROČITAJ VIŠE…